Line up Bootjes

Behalve de optredens op het hoofdpodium laten we ook dit jaar weer artiesten spelen in heel veel bootjes in de gracht! Op bijgaand overzicht staan de bands vermeld die jullie gaan horen en zien. Wil je opstappen bij je favoriete band? Dat kan! Wees wel op tijd want vol=vol!

Jentl

van 13.30 tot 13.45

Jentl speelt popmuziek.

Jentl is een meisje van nèt 12 jaar. Doordat ze met 10 jaar gestart is met gitaar spelen en nu sinds een jaar ook zangles volgt kan ze veel meer dan je van een 12-jarige zou mogen verwachten.

Jentl woont in Alphen aan den Rijn. Ze wil graag professioneel muzikant worden. Ze wil ooit met The Voice meedoen en wil hiervoor veel vlieguren maken zodat ze zich niet gek laat maken. Ze heeft in 2018 al veel opgetreden. Haar repertoire past helemaal bij het Akoestival. Er zijn helaas maar weinig podia voor jonge talenten!

Henk Berkheij

Van 13.45 tot 14.00

Henk speelt muziek uit vervlogen tijden waar eenieder met nostalgie aan terug kan denken! Meezingen is een must.

Geertjan Aleven

Van 14.00 tot 14.50

Genre: Singer-songwriter, eigen geschreven liedjes.

Over Geertjan:
“Ik schrijf graag liedjes in de traditie van de Singer-songwriters van de 60s en 70s. Liedjes zijn voor mij verhalen. Wat dat betreft zijn mijn liedjes echt luisterliedjes, waarmee ik graag optreed. Het genre van mijn muziek zou ik typeren als Americana, folk. Een luisteraar schreef er dit over: “Geertjan heeft met Little boy, free man een aantrekkelijke, persoonlijke CD uitgebracht. Met zijn warme stem is hij in staat je te raken met mooie en intieme teksten als ‘December’ tot het bevrijdende ‘Free Man’.“

Je kunt de muziek van Geertjan streamen in onder andere Spotify.”

TeeBeeBrown & Friends

Van 14.15 tot 14.30

Genre:
Nederlandstalig eigen werk in een bluesy setting.

Omschrijving band:
TeeBeeBrown is de podium identiteit van Singer-songwriter Teus de Bruin uit Papendrecht.
Samen met zijn muzikale steun en toeverlaat Michel Tent op gitaar en mondharmonica trekken ze door heel Nederland met hun liedjes programma: “Blues en ballades in je Moerstaal”. Dit is tevens de titel van de nieuwe CD die sinds april 2018 is uitgebracht.

Zoals de titel al doet vermoeden hebben de liedjes een bluesy sound en zijn in de Nederlandse taal. Met uit het leven gegrepen teksten. Deze worden met anekdotes aan elkaar gepraat. U gaat met dit duo een fijne relaxte muzikale voorstelling beleven.

Teus de Bruin – Zang en gitaar
Michel Tent – Gitaar, mondharmonica en backing vocals

Elusive

Van 14.30 tot 14.45

Elusive speelt pop covers

Het repertoire van Elusive bestaat uit covers, waar vaak een eigen twist aan is gegeven. De nummers kenmerken zich door de meerstemmige zang, die wordt ondersteund door gitaar en percussie. De voorkeur gaat uit naar nummers uit de periode van de jaren ’60 tot de jaren ’90, maar ook nieuwer repertoire wordt niet geschuwd. Voorop staat dat Elusive mensen wil raken met hun muziek, met veel aandacht voor beleving en gevoel. In 2018 trad Elusive voor het eerst op tijdens het Woerdense Akoestival. Ze traden op in kleine bootjes voor een select publiek.

Wim Visser – Zang en gitaar
Nancy Berends – Zang en percussie

Shacoustic

Van 14.45 tot 15.00

Genre: Pop/rockcovers

Shacoustic is een akoestisch duo, gevormd door vader/gitarist Theo en dochter/zangeres Sharon en spelen een zeer gevarieerd repertoire waarin ze veel dynamiek gebruiken.

Sharon van Marsbergen – Zang
Theo van Marsbergen – Gitaar en zang

Dicky Rosewater Trio

Van 15.00 tot 15.15

Genre: Nederlandstalige covers en eigen werk

Dicky Rosewater Trio brengt Nederpop terug tot de essentie waardoor de liedjes nog intenser beleefd kunnen worden.

Over Akoestival: “Veel enthousiaste verhalen over het festival gehoord en sowieso zijn er weinig festivals waar je akoestisch kunt spelen.”

Jørgen Heinink – Gitaar en zang
John Kuster – Gitaar en zang

Len & Mar

Van 15.15 tot 15.30

Genre: Singer-songwriter-stijl, folk, pop. Eigen werk en covers.

Len&Mar spelen akoestische eigen liedjes en covers. Ze halen hun inspiratie uit folk, jazz, country en pop. De zeggingskracht van het liedje is daarbij het uitgangspunt. Hun muziek kenmerkt zich door heldere samenzang en een licht melancholieke grondtoon, met af en toe een dramatische eruptie. Denk aan The Milk Carton Kids, Joni Mitchell, Adele en Radiohead.

Lennart de Vries en Marjolijn Remijn hebben een lang verleden in diverse bands in Leiden en Den Haag. Ze spelen acht jaar samen. Ze treden regelmatig op in intieme settings zoals cafés, restaurants, galeries en bij u thuis. Zo stonden ze al eerder al op het programma bij Gluren bij de Buren, speelden ze diverse keren in het Theatercafé in Scheltema en in galerie/café Leidse Lente in Leiden.

Vaak spelen ze samen met hun vaste percussionist en multi-instrumentalist Rob van Berlo.

Lennart de Vries (Len) – Gitaar en zang
Marjolijn Remijn (Mar) – Zang
(Gast) Rob van Berlo – Percussie/cajon

Andrew & Leontine

Van 15.30 tot 15.45

Genre: Pop

“We spelen allerlei popliedjes van verschillende bands. Denk aan U2, The Cranberries en Kensington.
Daarnaast schrijven we eigen nummers.” Andrew is een Singer-songwriter en ik, Leontine krijg les van Andrew.”

Leontine Schuijff – Zang en gitaar
Andrew Reynolds – Zang en gitaar

Higgings Akoestisch

Van 15.45 tot 16.00

Genre: Blues-rock-pop.

Higgins Akoestisch is een Blues-rock band. Ze spelen muziek van John Mayer, Joe Bonamassa, Steve Ray Vaughan, Gov’t Mule. Af en toe maken ze een uitstapje naar Jazzy, Rock of Funky nummers.
Voor deze gelegenheid spelen ze akoestisch.

Martin – Zang en slaggitaar
Maurice – Gitaar
Jos – Basgitaar

Yellow Caravan

Van 16.00 tot 16.15

Genre: “Wij brengen met zang, akoestische gitaar en percussie, bekende en minder bekende covers ten gehore van Bread, Oasis, Dr.Hook, Eagles, Neil Diamond, Michel Fugain, Red Hot Chili Peppers, Amy Winehouse, etc.”

“Naast de band waar wij in spelen (waarin wij heel wat steviger werk ten gehore brengen), zijn wij met Yellow Caravan ook als akoestisch duo begonnen. Wij vinden het een uitdaging om een gezellig middagje/avondje achtergrondmuziek te verzorgen.
Ons repertoire bestaat uit jaren 70, 80- en 90-materiaal. Wij hebben niet de pretentie om het origineel te imiteren, maar wel om steeds een gevoel van herkenning te doen ontstaan. ‘Hé, is dat niet dat nummer van ……’. Wij houden van muziek en willen die liefde voor muziek graag over brengen op ons publiek.

Wij spelen al een paar jaar samen in een classic rockband. Daarin spelen wij muziek van Nirvana, Red Hot Chili Peppers, Brainbox, Guns & Roses, etc. Af en toe lasten wij wel eens een avondje ‘unplugged’ in. Dat geeft een heel andere kijk op de nummers.

Het idee voor Yellow Caravan is ontstaan omdat wij een keer gevraagd werden een akoestisch voorprogramma te verzorgen. Wij hadden hier wel lol in, omdat we met heel ander repertoire aan de gang gingen. Een soort guilty pleasure gevoel. Wij gingen op zoek naar de nummers die we eigenlijk stiekem wel mooi vonden, maar nooit met onze band zouden spelen.

Blijkbaar vond ons publiek het ook een goede zet, want we werden daarna verschillende keren teruggevraagd op feestjes en partijen. Wij willen dit verder uit gaan bouwen. Vandaar dat wij ons nu opgeven voor Akoestival.

 

Jan – Gitaar en zang
Jolanda – Zang en percussie

De Reikhals

Van 16.15 tot 16.30

Genre: Nederlandstalige pop.

“Check op Spotify De Reikhals met het album ‘Dromen, Slapen, Waken’. Live brengen ze dit terug tot 2 mannen en een gitaar.”

 

De Reikhals bestaat uit dezelfde mannen als Blue Ray Springwater maar nu met Nederlandstalig repertoire.

Riny Sprengers – Zang
Bart Gooren – Gitaar, zang en mondharmonica

Pretty Small

Van 16.30 tot 16.45

Pretty Small is een coverbandje met o.a. nummers van Blaudzun, KT Tunstall, Neil Young, Lisa Hannigan, Dolly Parton etc.

Het zijn drie enthousiaste meiden die het leuk vinden om samen te spelen en te zingen.

Ze hebben voorheen gespeeld in een grotere band, maar door verhuizing naar het buitenland van een van de leden zijn ze met z’n drieën verder gegaan.
Het is een echt familiebandje. José en Kim zijn moeder en dochter en Karin is schoonzus en tante.

Ze hebben gespeeld voor de radio in Woerden, RPL 107, in Drinkerij ‘t  Bierhuys en tijdens Oudewater Live en de Top 2000 dienst.

Karin Sangers – Zang, akoestische bas, cajon, ei, trom, xylofoon en melodica
José Breedveld – Zang, akoestisch gitaar en ukelele
Kim Sangers – Zang en akoestisch gitaar

Shacoustic

Van 16.45 tot 17.30

Genre: Pop/rockcovers

Shacoustic is een akoestisch duo, gevormd door vader/gitarist Theo en dochter/zangeres Sharon en spelen een zeer gevarieerd repertoire waarin ze veel dynamiek gebruiken.

Sharon van Marsbergen – Zang
Theo van Marsbergen – Gitaar en zang

Zelf of met je eigen band spelen op Akoestival? Kijk voor alle informatie op www.soapwoerden.nlLet op: de inschrijvingen voor Akoestival 2019 zijn al gesloten!