Line up Podium 2022

Het was weer een uitdaging om uit de vele aanmeldingen een keuze te maken voor de line-up voor het Akoestival 2022. Maar het is ons gelukt om een mooi, afwisselend programma samen te stellen!
Hieronder stellen de bands zich voor:

KALSBEEK COLLEGE

Van 12.30 tot 13.00

Dit jaar beginnen we het mooie Akoestival met een band die bestaat uit studenten van het Kalsbeek College.

We vinden het fantastisch dat jonge mensen zich bezig houden met muziek. En hoe leuk is het dat ze dit mogen laten horen aan ons geweldige Akoestival publiek!

 

 

CHILL

Van 13.00 tot 13.30
Genre:
Akoestische party band.

Omschrijving band:
De muziek van Chill brengt je in hele gezellige sferen. Door het spelen van lekker afwisselend repertoire uit de jaren 60/70’s, meezing hits van nu en swingende medleys zetten ze de boel lekker op de kop. Van Flower Power en Motown Soul tot hits van nu.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
“Na Gluren bij de Buren en Struinen in de Tuinen weer een leuke ervaring om ons te kunnen laten zien en horen. Terug naar de zorgeloze tijd!”

Peter van Kempen –  Zang
Jill Siereveld  – Zang
Herbert van Brug –  Akoestische gitaar en zang
Henk van Tol – Akoestische bas
Website: The Chill

KöNST

Van 13.30 tot 14.00

Genre:
Popmuziek voorzien van een vleugje folk.

Omschrijving band:
In 2019 is Könst gestart als duo, met als voornaamste doel het componeren van liedjes. Uitbreiding met een bassist en percussionist gaf niet het gewenste effect, waardoor ze hebben gekozen als duo verder te gaan. In 2021 hebben ze een aantal nummers opgenomen, waaraan diverse instrumenten zijn toegevoegd. Ze zijn de uitdaging aangegaan deze nummers te vertalen naar de bühne. De nummers kenmerken zich door sfeer en melodie.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
“Naast dat wij zoveel mogelijk bühne ervaring op willen doen zijn wij van mening dat onze muziek zich uitstekend leent voor de programmering van het zeer relaxte Akoestival.”

Joost Könst – Snaar instrumenten, beats en synths
Cees de Gelder – Zang, gitaar en keyboard.

SLOOPS

Van 14.00 tot 14.30

Genre:
Progressive Funk.

Omschrijving band:

Sloops bestaat uit een vijftal twintigers met een uit de hand gelopen passie voor muziek. Sloops is ontstaan uit een samenvoeging van een bluesrock project en een jazz- en funk-project gedurende de coronazomer in 2021. Deze bijzondere maar toch prettige klik werkte beter dan gedacht, want ondertussen heeft Sloops vorige maand de EP Setting Sail uitgebracht

Qua sound brengt Sloops een frisse, opzwepende mix van groovende funk met rock- en jazz-invloeden. Als band zijn zij altijd op zoek naar een nieuw en origineel geluid en zijn zij niet bang om hiervoor out of the box te denken. De combinatie van de verschillende muzikale achtergronden van de bandleden is hiervoor de perfecte voedingsbodem. Muziek van Sloops is dansbaar, onverwachts en vol energie!

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
Als band komen wij uit Woerden en de regio. Wij repeteren in de Woerdense verlaat en hebben al meerdere keren in Woerden zelf gespeeld bij het Klooster en Bredius. Hoe leuk is het dan om de kans te krijgen om nu ook op het Akoestival bij te kunnen dragen aan de cultuur hier!

Merel Heijne- Zang
Puck Willemse – Toetsen en synths
Hidde Dijkstra – Bas
Freek Kup – Drums
Simon Groot- Gitaar

Facebook: Sloopsmusic

THE COMFORT CLUB

Van 14.30 tot 15.00

Genre:
Americana, Singer-songwriter met een vleugje Blues.

Omschrijving band:
The Comfort Club is een zes-persoons formatie, ontstaan vanuit een groep vrienden en vriendinnen. Ze hebben gelijkgestemden bij elkaar gezocht die het eens zijn met de gekozen richting van comfortabele muziek. Ze bestaan vier maanden, en hebben onze eerste meters gemaakt in Drinkerij ’t Bierhuys.

Suzanne van den Belt – Zang
Casper Waldner – Gitaar
Niels Lucas Luijckx – Basgitaar
Jan Spring in ’t Veld – Toetsen en accordeon
Inge Roode – Zang en gitaar
Paul van de Werken – Drums

Instagram: Comfort Club Band

RAISING HATS

Van 15.00 tot 15.30

Genre:
Folk-rock.

Omschrijving band:
Raising Hats is een akoestische band met een eigen sound. Ze spelen enkel eigen werk.
De band bracht een tiental Cd’s uit in eigen beheer. Begin dit jaar verscheen het nieuwste album: ‘Dum spiro, spero’ (‘zolang ik adem, hoop ik.’ ) Ook op Spotify te beluisteren.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
“We dragen het Akoestival en stichting SOAP een warm hart toe vanwege het initiatief om akoestische muziek te promoten, georganiseerd door een goede en professionele organisatie.”

Reitse Lemstra – Gitaar & Zang
Marco Betting – Piano & Keyboard
Hans van Zutphen – Cajon, Rainstick, Didgeridoo & Zang
Luuk van Zutphen – Akoestische Bas, Mandoline & Zang.

Website: Raising Hats

ROSY FINCH

Van 15.30 tot 16.00

Genre:
Americana, Country, Southern-Rock

Bandomschrijving:
Rosy Finch is een vijf-koppige band uit Zuid-Holland. Een Rosy Finch is een vogeltje (vinkje) dat door het luchtruim van de zuidelijke staten van de USA vliegt. Het staat symbool voor de muziekstijl van de band: Americana: muziek, afgeleid van authentieke Amerikaanse country, folk en blues in een modern of alternatief jasje.
Rosy Finch speelt covers, afgewisseld met enkele eigen nummers in Americana-stijl.

Motivatie om op Akoestival te staan:
“In de afgelopen jaren hebben we een aantal keren mogen spelen op het Akoestival, met de bands LightLess en Real Deal. het is ‘by far’ het leukste evenement voor bands in ons genre in de omgeving. De sfeer en de ambiance, in het park samen met de kunst, maken het altijd tot een topdag en om daar dan muziek te mogen maken is geweldig.”

Marian Prochazka – Zang
Bastiaan Meijer – Drums en zang
Nico Heesterman – Basgitaar en zang
Patrick van Schaik – Leadgitaar en zang
Jan Willem Meijer – Gitaar en zang

ROCK DIVISION

Van 16.00 tot 16.30

Genre:
Pop en Grunge

Bandomschrijving:
Enthousiaste groep gedreven, zeer ervaren muzikanten. Veertigers tot en met begin zestigers. Rock Division speelt als elektrische band nummers van Skunk Anansie en Pearl Jam tot aan Metallica, maar heeft voor vanmiddag een akoestisch project met nummers van o.a. Radiohead, The Verve maar ook Lady Gaga.

Motivatie om op Akoestival te spelen:
“Altijd goede sfeer in het Bierhuys en op het Akoestival. P.A. en monitors zijn uitstekend geregeld op het evenement, dat speelt fijn. We willen graag een nieuwe akoestische set brengen voor het altijd fijne publiek. Én de zon schijnt altijd op het Akoestival.”

Wim Klever – Basgitaar
Leo Spanenburg – Cajon
Paul Sangers – Akoestisch gitaar
Martijn Stekelenburg – Zang
Marjolein Stegeman – Zang
Olaf de Wit – Gitaar

Website: Rock Division

FUNK THIS

Van 16.30 tot 17.00

Genre:
Groovy music met een Funky feel

Omschrijving van de band:
Funk This is een formatie van vijf muzikaal gelijkwaardige muzikanten die lekker op elkaar zijn ingespeeld, elkaar vertrouwen en hetzelfde doel hebben: met groovy en funky muziek plezier hebben op het podium en daarmee het publiek meenemen. Naast het geijkte repertoire verrassen we met nummers die niet elke band kan of wil spelen, wij doen dat wel. In huis hebben we nu een zangeres met een musicalopleiding en achtergrond die heel goed in de groep past.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
“Marco en Sandor zijn echte Woerdenaren, waarvan de laatste geboren en getogen. Woerden is iets bijzonders en de laatste jaren steeds mooier geworden, wat een stadje! Centraal gelegen, alles voorhanden en er wordt zoveel leuks georganiseerd. In 2019 speelden wij ook op het Akoestival en dat vonden we echt te gek! Het publiek was zeer enthousiast en graag zouden we weer zo willen afsluiten met z’n allen. Woerden weer iets moois geven, wat het verdient”

Diede Timmers – Zang
Marco Moen – Toetsen
Jacques van Zuijlen – Basgitaar
Vincent van Bers – Gitaar
Sandor Goes – Drums

Website: Funk This

POPEHEAD

Van 17.00 tot 17.40

Genre:
Pop- en Rockcovers

Popehead is gezellige, rockende en poppende coverband die al menig Akoestival-ganger aan het dansen hebben gekregen. Een band die staat voor een goede mix van ervaring, jeugd, plezier en kwaliteit. Voor iedere leeftijd, van ieder genre en voor elke liefhebber speelt Popehead herkenbare nummers. Met recht een feestje op een feestje!

Motivatie:
Popehead is een oude bekende op het Akoestival: ‘De goede sfeer, goede organisatie en bovenal het heerlijke publiek, maken van Akoestival een verslavende ervaring. En dat is de reden dat Popehead ieder jaar wel op het Akoestival wil staan.’

Anneke – Zang
Joanneke – Zang
Annemarie – Toetsen
Berto – Gitaar
Ludo -Bas
Bart – Drums

Website: Popehead

THE RADIANCE

Van 17.40 tot 18.20

Genre:
Pop/rock

The Radiance, opgericht in 2002, speelt pop/rock zowel elektrisch als akoestisch. Het repertoire is breed: Radiohead, Neil Young, The Doors, The Beatles, enz. Daarnaast brengen ze ook eigen werk.
Met een zanger met een mooie, bijzondere stem, een strakke gitarist en bassist en een fantastische drumster een toffe band om naar te luisteren!

Motivatie om op Akoestival te spelen:
“Mooi podium, veel publiek, mooie plek, goed geluid. We speelden in 2019 op het Akoestival en het is ons erg goed bevallen.”

Emiel – Zang en gitaar
Liesbeth – Drums
Iwan – Gitaar en zang
Sicco – Bas en zang

Facebook: The Radiance

HippZ

Van 18.20 tot 19.00

Genre:
Classic Rock

Bandomschrijving:
Deze band heeft niet echt een introductie nodig…. iedereen uit Woerden en omgeving weet wie de Hippz zijn! Een no-nonsense Classic Rock-band met slechts één doel: Uit je Dak…!

Dit jaar sluiten ze het Akoestival af. En dat kan niet anders dan een knaller worden!

Bandleden:
Bianca – Zang
Jan – Zang
Gerrit – Gitaar
Jozef – Drum
Francesco – Bas

Facebook: the HippZ

PS Solo of met je eigen band spelen op Akoestival 2023? Hou deze website vanaf november in de gaten, de inschrijvingen worden dan geopend!