Line up Podium 2023

Het was weer een uitdaging om uit de vele aanmeldingen een keuze te maken voor de line-up voor het Akoestival 2023. Maar het is weer gelukt om een mooi, afwisselend programma samen te stellen.

Kalsbeek COLLEGE

Van 12.00 tot 12.30

Dit jaar beginnen we het mooie Akoestival met een band die bestaat uit studenten van het Kalsbeek College.

We vinden het fantastisch dat jonge mensen zich bezig houden met muziek. En hoe leuk is het dat ze dit mogen laten horen aan ons geweldige Akoestival publiek!

 

 

Smokin’ CHANGE

Van 12.30 tot 13.00
Rock ’n Roll / Country Blues.

Deze twee getalenteerde, jonge musici proberen een verfrissende verandering te brengen in de moderne muziekscene. Geen elektronische drums, geen autotune, gewoon pure muziek.

Bij Smokin’ Change draait alles om vocale harmonie, zoete akoestische gitaarklanken en het publiek iets speciaals geven. Ze staan ​​bekend om hun covers van Bob Dylan, Crowded House en nog veel meer. Maar hun eigen nummers stellen ook niet teleur!

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
Gitarist Chris Doppen heeft al twee keer op het podium van Akoestival gestaan met het Kalsbeek College. Nu wil Chris met zijn eigen band in het spotlicht staan op het Akoestival. Smokin’ Change is er klaar voor!

Chris Doppen – Gitaar en zang
Tara Verhoef – Gitaar en zang

Facebook: Smokin’ Change
Instagram: smokinchange/
Youtube: smokinchange_band/featured

BMM band

Van 13.00 tot 13.30

Popmuziek.

‘Wij zijn niet meer de jongste maar zeker nog om aan te horen’. BMM speelt covers van o.a. the Beatles, Rolling Stones, Golden Earring, Coldplay, Tina Turner, Anouk, Amy Winehouse en meer!

 

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
Enkele jaren geleden helaas niet door de selectie gekomen. We gaan er nogmaals voor!
Marja Knotters – Zang
Ton van de Berg – Basgitaar
Michel van den Hadelkamp – Zang en gitaar
Joost van Vliet – Gitaar
Dirk Westerhout – Drums

Website: BMMband

 

Siberian OXYGEN

Van 13.30 tot 14.00

Folk/ Singersongwriter / akoestische pop

Siberian Oxygen is een Folkformatie uit Utrecht. Na ruim 10 jaar als drietal te hebben gewerkt, zijn ze tijdens de afgelopen ‘corona-jaren’ een nieuwe weg ingeslagen. Met drie nieuwe ervaren muzikanten erbij heeft Siberian Oxygen een nieuwe EP opgenomen die afgelopen najaar is uitgebracht: Time for Delay, die inmiddels al in meer dan 30 landen is beluisterd. Siberian Oxygen richt zich nu op het geven van optredens op bijzondere locaties en voor zeer uiteenlopende doelgroepen.
De doorgaans ingetogen en subtiele songs van Siberian Oxygen gaan over actuele en relevante thema’s zoals klimaatverandering, internetverslaving en onthaasting.

 

Motivatie om op het Akoestival te spelen: In de beginjaren van Siberian Oxygen hebben wij regelmatig opgetreden in Woerden. We worden heel blij van de gedachte om als band uit de provincie Utrecht eindelijk weer terug te keren in het mooie Woerden. En als we dat doen, dan is er wat ons betreft geen betere gelegenheid dan tijdens het Akoestival, omdat onze ingetogen en akoestische muziek daarbij naadloos aansluit.’

René Mijderwijk – Zang en gitaar
Willeke Geertsema – Zang
Marcel Bouvrie – Gitaar
Conny Kraaijeveld – Piano
Luuk Nederkoorn – Bas
Nico Vink – Drums, Cajon

Website: www.siberianoxygen.nl
Facebook: Siberian Oxygen
Instagram: Siberian Oxygen
YouTube: Siberian Oxygen
https://open.spotify.com/artist/1D2qmO8XcR3MkJH89VwTFH?si=FMkiFG6uR-qDQnfFkkJxSg

TUUR

Van 14.00 tot 14.30

Indie/Nederpop/Singer-songwriter.

Barstensvol ongestructureerd en niet in te kaderen talent: Tuur, de man die zijn reis verkoos boven de bestemming. Hij werd geboren in Bilthoven als Arthur van Hemert, maar die naam bleek te elitair. Tuur bleef over. Volgens zijn moeder is Oma ermee begonnen, dat zal dan ook wel waar zijn.
Tuur is ogenschijnlijk opgewekt en opgelucht. Hij lijkt de boel te overschreeuwen, waardoor hij zeker en duidelijk lijkt, maar dat is hij wellicht wat minder. Angst, paniekaanvallen en depressie brachten hem bij de accenten van de goede dingen, die hij kortgeleden nog niet zag. De vier muren van zijn huis waren voor Tuur een tijd lang het enige perspectief. Inmiddels weet hij een stuk beter wat hij niet wil. Hij is nog niet waar hij wil zijn, maar zegt een stuk verder te zijn dan ooit. Eindelijk! Motivatie om te spelen op het Akoestival:
‘Het is alweer een tijdje geleden dat Bart en ik de Akoestische avond bezochten maar die gaan we zeker weer inplannen. Met mijn nieuwe album en net uitgekomen single “Doe me pijn!” zijn we weer druk bezig met het plannen van speelavonden.Wij vinden het leuk om de ene keer uit te pakken met een setup met meelopende beats en alle toeters en bellen. Maar goede liedjes horen overeind te blijven in een uitgeklede en akoestische vorm. We merken dat dit vaak ook heel goed aanslaat en we zijn daar door de jaren ook bedreven in geworden. Het leuke aan het spelen op een festival is wat mij betreft de uitwisseling tussen de verschillende acts. Verder merken we dat het ook de plek is om elkaars publiek in contact te brengen met wat jij te brengen hebt. Wij zijn dan ook zeer gemotiveerd en dankbaar als wij ook hieraan mee zouden mogen doen.’

Tuur – Zang en toetsen
Bart Wagenaar – Gitaar en zang

Website: TUUR
Facebook: Tuur nu
Instagram: Tuur 1975
https://open.spotify.com/artist/7N3yRmHZ3tJBW1OY8IZMqG?si=v2BMXZSuRvak63QTSBjtMw

Rose & le petit CONTRABANDE

Van 14.30 tot 15.00

Easy Jazz / Soul.

Deze band produceert zwoele klanken om naar te luisteren of in mee te bewegen. Ze maken van bekende nummers een heel eigen versie.

Motivatie om op het Akoestival te spelen:
‘We zijn een echte buitenband die de zon kan laten schijnen. Subtiele akoestische sound om  bij weg te dromen of  een dansje bij te doen.’

Rozemarijn de Rute – Zang
Eric Diepraam – Bas
Philip van Bosch – Drums
Gijs Garcia Bogaards – Piano/toetsen

Rosy FINCH

Van 15.00 tot 15.30

Genre:
Americana, Country, Southern-Rock

Bandomschrijving:
Rosy Finch is een vijf-koppige band uit Zuid-Holland. Een Rosy Finch is een vogeltje (vinkje) dat door het luchtruim van de zuidelijke staten van de USA vliegt. Het staat symbool voor de muziekstijl van de band: Americana: muziek, afgeleid van authentieke Amerikaanse country, folk en blues in een modern of alternatief jasje.
Rosy Finch speelt covers, afgewisseld met enkele eigen nummers in Americana-stijl.

Motivatie om op Akoestival te staan:
‘Akoestival is het leukste festival in de regio! Een dag met fijne live-muziek, lekker eten, kunst en activiteiten voor jong en oud. We kijken er altijd weer naar uit. Akoestival is een festival waar een band als Rosy Finch uitermate goed tot z’n recht komt, prima plek met het beste publiek.

Marian Prochazka – Zang
Bastiaan Meijer – Drums
Nico Heesterman – Basgitaar en zang
Tycho Saariste – Leadgitaar
Jan Willem Meijer – Gitaar en zang

Website: Rosy Finch
Facebook: Rosy Finch
Spotify: https://open.spotify.com/album/1oci1BBugjKMdeN4OJzYwt?si=xLIPQIb_QoO2jpOxgXJt5A

Gravity CONTROL

Van 15.30 tot 16.00

Clasic Rock / Nederpop

Gravity Control bestaat uit een gezellige vierkoppige vriendengroep. Plezier maken tijdens het spelen en het publiek zien genieten is hun belangrijkste doel.  De muziek is altijd herkenbaar door het brede repertoire van classic rock en Nederpop nummers. Kortom “much fun” in een half uur!Gravity Control en komt uit de omgeving Woerden Groene Hart.  Zij nemen u graag mee op een ’trip down memory lane’ met herkenbare klassiekers uit de Nederlandse en Internationale popmuziek van Pink Floyd tot Golden Earring, van The Proclaimers tot Van Dik Hout, De Dijk en vele anderen!

Motivatie om op Akoestival te staan: ‘De gezellige, Woodstock-achtige unieke sfeer vinden wij erg fijn. Met plezier spelen en luisteren naar andere muzikanten maakt dit festival uniek!’
Marco de Lange – Zang en gitaar
Marianne Versteeg – Zang
Gerlof Verdel – Gitaar
Youri Meeuwisse – Drums
Roeland Romijn – Basgitaar

Facebook en Instagram: Gravity Control

De TAST

Van 16.00 tot 16.30

Intense Nederlandstalige muziek

De Tast is recent heropgericht als begeleidingsband voor Ivan van den Helder. Ivan heeft een solo-programma geschreven met enkel eigen werk: ‘Tijd voor mij’. Hij is een goede bekende binnen de Woerdens muziekscene (o.a. BruusQ). Niet alleen Ivan, de rest van de band is ook zeer bekend in en rond Drinkerij ‘t Bierhuys c.q. het Akoestival.

Motivatie om op Akoestival te spelen: ‘Akoestival is het tofste festival van de zomer. Daarbij hebben we de oervader van het Akoestival in ons midden: Willem Jacobs.’
Ivan van den Helder – Gitaar en zang
Maaike Bos – Zang en gitaar
Willem Jacobs – Gitaar en  zang
Arno Baars – Cajon en zang
Luuk van Zutphen – Contrabas, Mandoline en 5str Banjo

Website:

The COMFORT CLUB

Van 16.30 tot 17.00

Americana

De band is opgericht in 2022. Casper en Suus kenden elkaar al en speelden samen in een keukentafel setting. Ongeveer 3 jaar geleden hebben Suus en Inge elkaar ontmoet en ontstonden er meerdere muziekavondjes. In de loop van de tijd zijn zij meegegaan naar Drinkerij t Bierhuys in Woerden. Daar zijn Jan, Niels en Paul graag geziene gasten. Uiteindelijk hebben Paul en Inge de bandleden bij elkaar gezet en de naam The Comfort Club bedacht.
Motivatie om te willen spelen op het Akoestival: ‘Op het Akoestival van 2022 speelden we ons allereerste (grote) optreden. We vielen toen in voor een uitgevallen band. Dit vonden we zo geweldig en het sloeg ook goed aan bij het publiek. Als je dit eenmaal hebt meegemaakt is een vervolg logisch. Inmiddels zijn we een aantal oefensessies verder en is ons repertoire flink uitgebreid. We dragen allemaal het Akoestival een groot hart toe en dragen graag ons steentje bij er wederom een onvergetelijke dag van te maken!

Suzanne van den Belt- Zang
Inge Roode – Zang en gitaar
Casper Waldner – Gitaar
Jan Spring in ’t Veld – Piano, accordeon en mondharmonica
Paul van de Werken – Drums
Niels Lucas Luijckx – Basgitaar

Shitt HAPPENS

Van 17.00 tot 17.30

Rock en Blues covers

Shitt happens is een band met veel ervaring, in deze opstelling zo’n 6 jaar bij elkaar. Ze spelen rock en blues covers en dan de liedjes die je niet vaak hoort. We proberen onszelf uit te dagen door de nummers op onze eigen manier te spelen en iedere keer net iets anders.

Motivatie om op Akoestival te spelen:
‘Naast het volledig versterkt optreden vinden we het een uitdaging om nummers akoestisch te brengen, in een ander jasje. We spelen niet de voor de hand liggende covers en leggen hier het Shitt Happens sausje over. Dit alles met groot enthousiasme en een flinke dosis muzikaal vakmanschap. Zo hopen wij het publiek steeds weer te verrassen en blijft het voor ons en het publiek spannend en uitdagend.’

Raymon Borst – Zang
Corbin Wassenaar – Accordeon en zang
Ruuben Wassenaar – Cajon
Jeroen vd Voorst – Gitaar en zang
Martijn van Leeuwen – Basgitaar en zang

Facebook: Shitt Happens

Brothers in BLUES

Van 17.30 tot 18.00

Blues en Roots

Wie zijn de Brothers in blues? 5 muzikale vrienden die in de loop der jaren veel ervaring hebben opgedaan in verschillende bands en genres. De cohesie in de band is de muziek maar bovenal de vriendschap onderling.

Motivatie om op Akoestival te spelen:
‘Prachtig , groots podium met veel publiek. Een fantastische uitdaging!’

Roel van der Bij – Zang
Arno Baars – Drums
Theo van de Heuvel – Basgitaar en zang
Arjen van de Wetering – Sologitaar
Dick Fokke – Slaggitaar

Rays’ MAGIC BUS

Van 18.00 tot 18.30

Genre:
60’s en 70’s Classic Rock

Ray’s Magic Bus is een vervolg op de band ‘Jongens van de Straat’. Deze band werd in 2017 Nederlands kampioen straatmuzikanten.
Met de nieuwe samenstelling maken ze mooie eigen versies van veelal bekende nummers uit de jaren zestig en zeventig.

Motivatie om op het Akoestival te spelen: Ray: ‘Ik heb goeie ervaringen aan de eerste 2 deelnames op het Akoestival, met verschillende bandjes. Onze nieuwe bassist, die een zeer ervaren muzikant is, heeft nog nooit op het Akoestival gestaan en die ervaring willen we hem niet ontnemen! De sfeer op het Akoestival is altijd super en dit soort festivals moeten altijd blijven!

Rene de Veth – Drums en backing vocals
Sander Geerdink – Bas, piano en backing vocals
Raymond van Kooten – Gitaar en lead vocal

FB Raysmagicbus

Time OFF

Van 18.30 tot 19.00

Pop Rock Blues

TimeOff speelt pop, rock, blues. Van Engelstalig tot Nederlandstalig. Het zijn covers met een TimeOff sausje. Van ballads tot stevige rock, dus voor ieder wat wils!
Sinds een jaar spelen we in deze formatie, met Peter van Hoorn als nieuwe bassist.
TimeOff bestaat al geruime tijd. Vier mannen en een dame die het leuk vinden om samen muziek te maken. Voor publiek spelen vinden wij het leukste om te doen. We oefenen iedere woensdagavond, waarbij we de puntjes op de i zetten en nieuwe nummers uitproberen waarvan we weten dat deze bij het publiek zullen aanslaan.

Motivatie om op het Akoestival te willen spelen:
Wij spelen graag voor publiek. En wat is nog beter dan dit thuis te doen op het mooie Akoestival. We hebben al eens eerder op het podium mogen staan, dat was toen Ger, onze vorige bassist er nog was. Helaas is hij overleden. Als eerbetoon aan hem zouden we graag dit jaar op het Akoestival willen spelen.

En dat kan! Want TimeOff is de afsluitende act! Wij, de organisatie van het Akoestival, zijn er zeker van dat ze met een knaller gaan afsluiten!

Samenstelling TimeOff:
Peter Ravensberg – Zang en mondharmonica
Sien de Vos-Maitimu – Zang en keyboard
Edo Corbeek – Gitaar en backing vocal
Nico Voorwind – Drums
Peter van Hoorn – Basgitaar en backing vocal

Facebook: TimeOff the Music
Instagram: TimeOff Music

PS Solo of met je eigen band spelen op Akoestival 2024? Hou deze website vanaf november in de gaten, de inschrijvingen worden dan geopend!