Line up Podium

Wat was het weer een uitdaging om uit de vele aanmeldingen een keuze te moeten maken voor de line-up voor het Akoestival 2019! Maar het is gelukt om uit al deze leuke en enthousiaste aanmeldingen een mooie, afwisselende lijst van bands samen te stellen.

Samba Vivaz

Van 12.00 tot 12.20

Dit jaar opent Samba Vivaz met veel tromgeroffel het Akoestival!

Over Samba Vivaz:
De Braziliaanse ritmes van Samba Vivaz laten de mensen dansen. Kortom; Samba Vivaz is een enorme energy-booster! Deze gedreven percussiegroep uit Woerden bespeelt inmiddels al 14 jaar de Braziliaanse drums op festivals, bruiloften, bedrijfsfeesten en andere evenementen.

U heeft ze vast al wel gezien in de straten. Samba Vivaz speelt door heel Nederland de vrolijke Braziliaanse carnavalsmuziek van Rio de Janeiro en Salvador Bahia.

Een prachtige openingsact voor het Akoestival!

Minkema College

Van 12.20 tot 12.40

De organisatie van het Akoestival, Stichting Open Akoestisch Podium (SOAP), juicht het van harte toe dat jong talent komt spelen op het Akoestival. Vorig jaar zijn we in plaats van om 13:00 uur al om 12:00 uur gestart zodat we muzikale talenten van twee scholen een groot podium konden geven.
Dit jaar doen we dit graag opnieuw! Wie en wat houden we nog even geheim, maar mis dit niet!

Kalsbeek College

Van 12.40 tot 13.00

We gaan dit jaar opnieuw genieten van een aantal muzikale leerlingen van het Kalsbeek college.

Vorig jaar hebben ze bewezen dat er talent genoeg is op deze school! We laten nog even in het midden wat u kunt verwachten.

Laat u verrassen…..!

Emily & The Young Ones

Van 13.00 tot 13.30

Genre:
Met covers van toen en nu, geïnspireerd door blues en rock (ofwel Bluesrock), brengen Emily & The Young Ones hun enthousiasme over op het publiek.

Over de band:
Ze zijn als gelegenheidsformatie begonnen in 2012. De bedoeling was één avondje jammen….dat  smaakte naar meer! Nu draait de Puttershoekse band al weer een tijdje mee.
Zangeres Emily Kornaat, waar de band zijn naam aan te danken heeft, maakt sinds 2015 geen deel meer uit van het collectief, aangezien zij verhuisd is naar Zweden. De vier heren zijn echter gewoon verder gegaan zonder de zangeres. De naam hebben ze wel gehouden zoals deze is, wat soms voor verwarring zorgt want: waar is Emily?? Maar dat vinden ze eigenlijk wel leuk.

Jeroen – Zang, gitaar en mondharmonica
Jeroen van der Vlis – Gitaar en backing vocals
Erik Hoek – Basgitaar
Björn van der Meijden – Drums/percussie en backing vocals

Raising Hats

Van 13.30 tot 14.00

Genre:
Akoestische Folkrock met Americana invloeden.

Omschrijving band:
Raising Hats is een band rond de Woerdense Singer-songwriter Reitse Lemstra. Ze spelen eigen werk, op een enkele cover na. De teksten kenmerken zich door een grote betrokkenheid bij sociale gebeurtenissen. Dit jaar viert de band haar 10-jarig bestaan en dat wordt gevierd met een nieuwe CD en een jubileumconcert.
De naam Raising Hats is afgeleid van je hoed afnemen voor de muziek, respect hebben voor de kunst.

Sinds dit jaar is de band ook online te beluisteren via Spotify en op Apple Music.

Bandleden:
Reitse Lemstra – Gitaar en zang
Marco Betting – Piano
Hans van Zutphen – Cajon, percussie, didgeridoo en zang
Luuk van Zutphen – Mandoline, akoestische bas, banjo en shrutibox.

Profound

Van 14.00 tot 14.30

Genre:
Akoestisch soul, funk

Omschrijving band: “Wij zijn een akoestische coverband. Ons repertoire is heel breed. Van Etta James tot Bruno Mars met een eigen twist. Zo is het heel verrassend en opzwepend!” 

Ghislaine – Zangeres
Ronny Papilaja – Percussie
Dennis van Rooijen – Gitaar en zang
Karl Frasier -Toetsen en bas
Lloyd Pengel – Drum
Lizet – Zang

Sharp 11

Van 14.30 tot 15.00

Genre:
Jazz/Funk/Latin

Omschrijving band:
“We zijn een groep die sinds een klein half jaar bij elkaar is door een coverproject ‘Smells like teen spirit’. Dit project was voor een optreden in muziekschool het Klooster. Tijdens de oefensessies ging het zo vlot en kwamen er spontane ideeën waardoor we besloten nog een cover idee uit te voeren. Dit ging opnieuw erg vlot, waarna we een 3e nummer hebben uitgevoerd voor een schoolproject van Gijs. Hierna hebben we besloten om naar een groter optreden toe te gaan werken.”

SOAP over Puck:
Puck is een begenadigd muzikant. Speelt piano, bas, gitaar…..Hij is met regelmaat te vinden op de open podium avonden in Drinkerij ’t Bierhuys. Hij brengt andere jonge muzikanten mee om samen lekker te jammen. Dat zien we graag! Jonge mensen die zich bezighouden met muziek!

Noortje – Zang
Casper – Drums
Gijs – Bas
Puck – Toetsen

Skylake Unplugged

Van 15.00 tot 15.30

Genre:
Skylake Unplugged speelt akoestische alternatieve/ progressieve rock.

Omschrijving band:
Skylake Unplugged is de akoestische versie van de progressieve rockband Skylake. Zij brachten in februari ’19 hun debuutalbum ‘In Orbit’ uit. Ze vinden het ook erg leuk om deze nummers akoestisch te spelen. Hun nummers variëren sterk van melancholische sferen tot groovy stukjes. Er zijn instrumentale stukken en Bart & Suzan zingen tweestemmig. Suzan speelt daarnaast soms de harp.

Bart Laan – Gitaar en zang
Arjan Laan – Percussie
Charlie Feld – Bas
Jimmie Feld – Gitaar
Suzan van den Engel – Zang & harp

Get Back with JoJo

Van 15.30 tot 16.00

Genre:
Sixties

Bandomschrijving: Beatlescoverband.
Een gelegenheidsband, speciaal geformeerd voor Struinen in de tuinen 2018.

Joan Molenaar – Gitaar en zang
Joris Molenaar (Jolene) – Gitaar en zang
Will Stoof (Burlesque) – Basgitaar
Rien Treur (ex-Jas) – Cajon
Leonie Plomp (Jolene) – Zang

BruusQ

Van 16.00 tot 16.30

Genre: 
Eigenwijze Nederlandstalige muziek

Bandomschrijving:
Na ongeveer een jaar afstand van de band BruusQ te hebben genomen is het originele trio, Marco, Ivan & Dimitri weer bij elkaar onder de naam: BruusQ!. Enthousiast en met veel nieuw werk zijn de mannen hun terugkeer op het podium aan het voorbereiden.

Enkele ‘stijl-omzwervingen’ en toevoegingen aan het instrumentarium bleken niet het gewenste resultaat op te leveren. BruusQ is nu, anno 2019, terug naar haar basis: twee akoestische gitaren, één cajon en drie mannenstemmen.

Nieuwe liedjes, ook van Ivan, kleuren de presentatie van het bekende materiaal, waaruit een gevarieerde selectie is gemaakt. In deze vorm hoopt BruusQ de podia weer te gaan bestijgen en als vanouds haar publiek te bereiken.

Dimitri Muskens – Cajon en zang
Ivan van den Helder – Gitaar en zang
Marco van der Bij – Gitaar en zang

Vintage Connection

Van 16.30 tot 17.00

Genre: 
Country , Folk , Americana

Omschrijving van de band:
5 ervaren rotten uit de Woerdense muziekwereld brengen semi-akoestische meerstemmige country folk & rock muziek gegoten in een eigen jasje.

Arthur Wolf – Zang en gitaar
Daniël Wouters – Zang en gitaar
Leo Peterse – Bas
Marcel Kooijman – Toetsen en zang
Dick van Vliet – Drums

Boys r’ Back

Van 17.00 tot 17.30

Genre:
Covers 1960-2018

Omschrijving band:
De band begon als de ‘Jongens van de straat’. Met een nieuwe drummer kwam de nieuwe naam: ‘Boys r ’Back! En hoe! Wat spelen ze niet……mappen vol nummers van de jaren ’60 tot nu.
“Wij zijn 2 jaar geleden Nederlands kampioen straatmuzikant geworden op het NK in Elst, met z’n drieën kunnen we letterlijk klein en op laag volume spelen wat kennelijk gewaardeerd wordt.” 

Laurens van Rens – Basgitaar
Rayblue69 – Zang en gitaar
Doegloeplap – Drums (alleen drummers kunnen zo heten)

Spatzs!

Van 17.30 tot 18.00

Spatzs!: “We spelen covers die we verbouwen tot een eigen, akoestische versie. Het genre ligt niet echt vast, als we er maar iets leuks van kunnen maken. Zo spelen we akoestische versies van nummers van Queen, ABBA, Prince, INXS, Herman Brood etc.”

Omschrijving band:
Spatzs! bestaat uit drie muzikanten uit Amsterdam en Haarlem die elkaar gevonden hebben in de passie voor muziek. Ze verbouwen graag verschillende, uiteenlopende nummers tot een eigen Spatzs! versie. Ze vinden het leuk om dit zowel versterkt als akoestisch te doen. Dit leidt dan weer tot twee verschillende versies van dezelfde cover, een akoestische en een pop-rock versie.

Dave Witkamp – Zang en gitaar
Peter Bosch – Contrabas en zang
Arnold Gijzen – Drums en zang

The Radiance

Van 18.00 tot 18.30

Genre: Pop/Rock

Wie zijn The Radiance?
The Radiance, opgericht in 2002, speelt pop/rock zowel elektrisch als akoestisch. Het repertoire is breed: Radiohead, Neil Young, The Doors, The Beatles, enz. Daarnaast hebben ze ook eigen werk.
Met een zanger met een mooie bijzondere stem, een strakke gitarist en bassist en een fantastische drumster een feestje om naar te luisteren!

Emiel – Zang en gitaar
Liesbeth – Drums
Iwan – Gitaar en zang
Sicco – Bas en zang

Funk This

Van 18.30 tot 19.00

Funk This speelt soul, pop & discocovers met een funky touch en hier en daar wat hiphop!

Omschrijving band:

Funk This ontstond toen toetsenist Marco naast en na andere muzikale avontuurtjes op zoek ging naar een groep muzikanten die door hun gelijkwaardige muzikale niveau en speelplezier allemaal voor hetzelfde wilden gaan. Namelijk een echt plezierige vibe neerzetten op een podium door bekende dansbare muziek, een nog net iets swingender (read: funky) twist te geven. Dus Funk This maar eens! Alle bandleden hebben ruime muzikale ervaring in diverse bands, maar door hun goede onderlinge klik voel je dit ook terug in de muziek en zie je het op het podium. Allemaal hebben ze nu eens echt spontane joy in de muziek die ze spelen. Dit komt op de eerste plaats en dat straalt af op het publiek. Het zorgt niet alleen voor het geijkte ‘feestje’, maar meer nog voor een oprechte FunkVibe!

Daniëlle- Zang
Roxanne- Zang
Marco – Toetsen
Jacques – Bas
Vin – Gitaar
Sandor – Drums

Solo of met je eigen band spelen op Akoestival 2020? Hou deze website in de gaten, de inschrijvingen worden binnenkort geopend!